Ansiktslammelse.no

Informasjon om ansiktslammelse

Erfaringer og kommentarer

Min historie:

Jeg våknet en søndag morgen, den 20. mai, jeg merket intet – ikke før jeg tok en kopp kaffe og alt kaffe løp ut den ene munnvik. Dagen før hadde jeg hatt litt vont i halsen, ellers ikke noe.

Spesialisten sa det ville gå over i løpet av 14 dager – som så ble til 1 måned – så 2 måneder – så mange måneder. En lege sa til meg i september måned at jeg skulle forsøke med varme i sengen. Jeg begynte med oppvarmet seng i begynnelsen av oktober måned – ca den 20. oktober var lammelsen så å si vekk igjen. Jeg tror selv at varmen gjorde utslaget. Jeg var heldig, jeg har så å si ikke fått noen mèn etter et halvt år med ansiktslammelse. Jeg er i dag veldig forsiktig med kulde og bruker stadig oppvarmet seng.

I dag vet jeg at om du kommer til en akupuktør innen tre-fem dager kan vedkommende forhindre mye skader, men hva nytter det om du først får time hos legen en uke etter at det har skjedd.

Mvh Vivi Anna Maron

April 2010: VG Helg lørdag 24. april 2010. En reportasje om ulempene ved å få slag. “Livet etter slaget” Jeg ønsker at vi også kunne få en form for oppmerksmhet rundt våre ulemper!

 

Comments: 9

Leave a reply »

 
 
 

Jeg fikk ansiktslammelse for på sommeren 2008. Jeg har blitt mye bedre, men fortsatt henger det en del igjen. Greier ikke å smile ordentlig. Smiler fortsatt bare på den ene siden. Greier ikke å “blåse opp” begge kinna, og når jeg smiler/ler lukker øyet seg på siden jeg har ansiktslammelsen. I og med at det har gått så lang tid regner jeg ikke med å bli så mye bedre. Er det noen der ute som har blitt bra/bedre etter så lang tid?

Merker man mister motet litt. I perioder går det helt fint, men er også perioder da jeg tenker mye på det.

Hadde vært fint å høre andres erfaringer:)

 
 

Jeg kjenner godt til det med at man ikke helt har kontroll på det øye på den lammet side.
Desverre er det forsket alt for lite på vår situasjon. Det er grunnen til at denne webside ble startet.
Jeg ønsker at vi skal kunne få samme tilbud som de med slag får.

 
 

Jeg ser på de tilbakemeldinger siden får, at vi er flere som ønsker at det blev satt litt mer fokus på vår situasjon.
Derfor oppfordre jeg dere til å sende en mail til instanser som har den fjerdestatsmakt`s mulighet til å gjøre nettopp dette.
Jeg har personlig sendt flere mails til NRK`s Puls, til ukeblader og tidskrifter – og oppfordre hermed dere til å gjøre det samme.
Vis til websiden her!

 
 

har hadt lammelse i høyre del av ansiktet siden januar – nå i november klarer jeg ikke blunke. desvære fik ikke jeg høre om noen behandling (arkupunktur) de første 6 måneder, derfor kom jeg alt for sein i gang med denne type hjelp.

 
 

Jeg har fått ansiktslammelse .
Har vært rammet en uke.
Har fått både kortison og vitushrmmende.
Lammelsem min er av betydelig grad og til nå er det ikke noe tegn til bedring.

Legen sa tre uker, det var dagen etter jeg ble lam.
Nå sier han at om jeg ikke er bra innen tre uker vil det trolig ha kommet varig nerveskade :(

Vet jeg ikke kan klage, dere har vært gjennom dette og lever i det enda.
Er redd jeg ikke blir bedre.
Det verste er ikke kunne lukke øye!

 
 

Hei, Hvrodan blir man medlem av denne gruppen? Finnes det en side med tips til smertelindring og div?

Det er snart 10 år siden jeg fikk det og har blitt ca 90% bra igjen….folk jeg ikke kjenner ser ikke lammelsen men familie og venner som har kjent meg før dette kan se dette. Men det som plager meg mest er smertene i ettertid. Smerter bak øret, stram nakke som gjør vondt til tider. Øm og vond i pannen og over øyenbryn. Noen andre som opplever dette?

 
 

Hei, så bra at det gikk så pass bra med deg. Jeg var også heldig, hos meg ser familien det når jeg er trøtt og sliten. Jeg opplever ikke smerte, så jeg gir ballen videre. Noen som har tips? (Jeg har hørt om en Hollandsk lege, som bruker Botox som hjelp). Jeg har denne siden her og har betalt personlig i alle år – kunne gjerne få hjelp til å bruke siden mer aktivt.

 
 

Hei,
Jeg hadde Bells Parese (BP) sommeren 2000. Merket det først med at maten ikke smakte noe, før jeg oppdaget lammelsen da jeg så meg i speilet.
Jeg ble en av pasientene i en studie, der jeg fikk Kortison tabletter og “Herpes medisin” i ti dager-to uker (husker ikke helt). Lammelsen gikk hvertfall over før to uker var gått, og jeg var raskt tilbake til “normalen”, så jeg var heldig.
Jeg hadde HZ da jeg var 5 år, og har hørt at viruset kan reaktivere seg, og ser at noen leger lurer på om det kan være en sammenheng mellom HZ og BP.
Så jeg lurer på om det er noen av dere som også har hatt Helvetesild (Herpes Zoster-HZ) tidligere i livet?

 
 

Hei
Jeg gir ballen videre. Jeg har ikke hatt HZ. Kanskje noen andre? Hvilken studie er det? Du var heldig som fikk oppfølgning. Tror vi er mange som ville satt pris på oppfølgning av senskader. Den ansikts side som er/har vært lam eldes ikke på samme måte. Så jo eldre man blir jo mar asymmetrisk blir ansiktet igjen. Mens de som har vært utsatt for et slagtilfelle eller likende – for automatisk oppfølgning. Vi trenger å bli hørt.

 
 

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment